UPC Z.ORG KU LEUVEN, campus KORTENBERG – ADMINISTRATIE

Het project omvat de nieuwbouw administratie, muziektherapie, verbouwing keuken.

De nieuwbouw werd gerealiseerd na afbraak van het bestaande ‘kasteel’, het oudste gedeelte van het Universitair Psychiatrisch Centrum dat gevat zat tussen 2 vleugels van eenzelfde bouwtijd als het ‘kasteel’, namelijk het slot (klooster) en de personeelsdienst. Het geheel is gebouwd rond een binnentuin.

Er werd geopteerd een bouwvolume te creëren dat voor wat betreft architectuur aansluit bij de bestaande gerenoveerde bouwvolumes, zodat rond de bestaande binnentuin een eenheid van architectuur behouden bleef.
Op het gelijkvloers en de verdieping bevinden zich de individuele burelen en vergaderlokalen.  Op de zolderverdieping, over 2 niveaus bevindt zich de medische bibliotheek.
De verbinding vanuit het Universitair Centrum naar de kapel werd via een glazen gang aangebouwd aan de achterzijde, zodat het totale bouwvolume duidelijk herkenbaar bleef en de circulatiestroom van patiënten buiten de administratie bleef.
Het loket en de spreekplaats, te gebruiken door de patiënten, palen aan deze aangebouwde gang en kunnen door het personeel van binnenuit bereikt worden.

De verbouwing keuken omvatte de noodzakelijke aanpassingswerken in functie van de HACCP normeringen en betrof hoofdzakelijk het uitwerken van de noodzakelijke circulatiestromen met scheiding van vuil en proper.

Opdrachtgever UPC Z.ORG KU LEUVEN, campus KORTENBERG
Locatie Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
Budget 3,1 Mio EUR
Oppervlakte 2.738 m2
Start werken oktober 2000
Ingebruikname januari 2003