POORTVELDEN AARSCHOT

Het betreft de nieuwbouw van een woonzorgcentrum met 60 bedden en 24 assistentiewoningen, en een apart gebouw met 20 assistentiewoningen voor sociale huisvesting, te ontwikkelen in een nieuwe woonwijk, verkaveling Poortvelden.

Het gebouw herbergt 3 bovengrondse bouwlagen, 1 ondergrondse bouwlaag met facilitaire ruimten en een parking voor 26 wagens.  Het woonzorgcentrum wordt opgebouwd in leefgroepen van 30 bewoners per verdieping, met een grote gemeenschappelijke leefruimte.  De kamers worden uitgerust met een eigen sanitaire cel met toilet, inloopdouche en lavabo

Er wordt een plaza/welness-ruimte voorzien op het gelijkvloers aan de straatzijde met een kapsalon, fitness met gemeenschappelijke badkamers van het woonzorgcentrum (via lift rechtstreeks verbonden met rusthuis, …).

De functionele indeling van het gebouw reflecteert ook in de architectuur.  Er ontstaat een interactie met het publieke karakter van de straat door het voorzien van semi-publiekgebonden functies als restaurant, bruine kroeg en tv-ruimte aan de zijde van het woonzorgcentrum.

 

Opdrachtgever Hooyberghs NV Algemene Bouwonderneming/
Locatie Jan Hammeneckerlaan 4, 4A bus 1-24 en 4B bus 1-20
3200 Aarschot
Budget 7,9 Mio EUR
Oppervlakte 8.496 m2
Start werken augustus 2014
Ingebruikname voorjaar 2016