GREENHOUSE BXL – DIEGEM

Het project betreft de nieuwbouw van een atrium als verbindingselement tussen twee, door ons bureau begin deze eeuw ontworpen, kantoorgebouwen. Ingevolge het vertrek van de huurder uit de kantoorgebouwen, besliste eigenaar Intervest Offices & Warehouses om deze intern up te graden en ze onderling te verbinden. Hiertoe werd een 3 bouwlagen hoog beglaasd volume voorzien met onthaal- en receptiefunctie en tevens de verticale circulatie naar de verdiepingen van beide gebouwen.

Een elegante trap overbrugt de aanzienlijke niveauverschillen tussen de inkomzone en de eerste verdieping. De overige verdiepingen (5) van de bestaande gebouwen zijn bereikbaar via een nieuwe (afgesloten) trap en lift en  werden onderling verbonden met open passerellen, dat zich in een tweede volume bevindt. 

Een ellipsvormige auditorium werd als een apart volume, deels buiten, deels binnen in het atrium ingewerkt. De wanden van dit auditorium, dat zich half ondergronds bevindt, zijn rondom, zowel binnen als buiten, voorzien van een weelderige groene gevel. Intern biedt dit auditorium plaats aan ± 200 personen. De ruimte boven dit volume sluit aan op het bedrijfsrestaurant en werd ingericht als receptieruimte die zich verderzet in het buitenterras. Het dak van het atrium werd voorzien van een daktuin ten behoeve van de gebruikers van de kantoren.

Opdrachtgever
Intervest Offices & Warehouses
Locatie Berkenlaan 8
Diegem
Budget 6,88 Mio EUR
Oppervlakte 2,662 m2 waarvan 1,257 m2 ondergronds
Start werken april 2017
Ingebruikname november 2018