KOL LANDEN MIDDENSCHOOL

Het project betrof de vernieuwing van de fietsenstalling, het vergroten van de overdekte speelplaats, het vernieuwen van het dak en de buitenschrijnwerkerij van de school en de heraanleg van de parking van het personeel waarbij een bestaand oud afdakje afgebroken werd. De oude fietsenstalling werd afgebroken en op dezelfde locatie vervangen door een nieuwe. Het nieuwe afdak sluit aan bij een reeds bestaande overdekte speelplaats. Deze constructie werd uitgevoerd met metalen kolommen en liggers, bedekt met geprofileerde aluminium dakplaten. In het kader van energiebesparing werden de daken en de buitenschrijnwerkerij gerenoveerd. De oude dakbedekking in leien werd vervangen door een nieuwe dakbedekking.

De bestaande houten ramen werden vervangen door nieuw buitenschrijnwerkerij in thermisch onderbroken aluminium, voorzien van ventilatieroosters en HR-beglazing. Tijdens deze werken werden de dorpels en lateien vervangen en/of hersteld waar nodig. De personeelsparking, die bestond uit betonnen stoepdallen, werd heraangelegd met waterdoorlatende klinkers.

In het kader van de nodige instandhoudings- en renovatiewerken werd tevens voorzien in de realisatie van 2 nieuwe gascondenserende ketels. Bovendien werden er binnen het bestaande volume van het schoolgebouw twee kleine bergruimtes verbouwd tot nieuw sanitair voor het personeel. Tenslotte werden de nodige interne opfrissingswerken doorgevoerd t.h.v. de bestaande refter, turnzaal en enkele klaslokalen met de plaatsing van nieuw verlaagd plafond, akoestische panelen en de uitvoering van schilderwerken.

Opdrachtgever
vzw Katholiek Onderwijs Landen
Locatie
Groenendael 2A
3400 Landen
Budget 1,73 Mio EUR
Oppervlakte 3.443 m2
Start werken 2009
Ingebruikname 2010