WZC SINT JOZEF EN DVC ‘T VLIERHOF NIEUWERKERKEN

 

Het project betreft de vervangingsnieuwbouw van een in uitbating zijnde woonzorgsite met een woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en assistentiewoningen in het centrum van de gemeente Nieuwerkerken te midden van een rustige woonomgeving.  

In aansluiting met de te behouden assistentiewoningen werd er geopteerd voor een baksteenarchitectuur, die zich feilloos inpast in de ruimtelijke context van de omgeving. De rood-bruin genuanceerde handvormsteen werd gemetst met dunbedmortel in een wild verband, waardoor de gevels een meer uitgesproken karakter krijgen. Ter plaatse van de cafetaria en de leefruimten werd de overgang tussen de op verschillende niveau’s aangezette bouwdelen benadrukt met een structuur in architectonisch beton.

Het buitenschrijnwerk is uitgevoerd in grijs-groen thermisch onderbroken aluminium met hoogrendementsglas.

Architectuur, binnenafwerkingen en landschapsontwerp vullen elkaar aan en resulteren in een harmonieus totaalconcept. Het materiaal- en kleurenpalet is gekozen teneinde een harmonieus samenhangend geheel te bekomen. In het interieur werden eerlijke en duurzame materialen doorgetrokken. Warme en huiselijke materialen met een aangenaam kleurenpalet zorgen voor een ongedwongen sfeer die ruimte laat voor een rijke beleving, in harmonie met de materialistatie en de vormgeving van het gebouw. Zuivere lijnen, eenvoud en een doordacht materiaalgebruik dragen bij tot het welbevinden van de ruimte.

Voor de buitenaanleg werd maximaal ingezet op een optimale groenbeleving met inheemse aanplantingen.

Opdrachtgever vzw St. Elisabeth’s Dal
Locatie Kloosterstraat 26
  3850 Nieuwerkerken
Budget 10,73 Mio EUR
Oppervlakte 6.555 m2
Start werken mei  2018
Voorlopige oplevering/ Ingebruikname april 2022